Beleid Sociale Veiligheid ‘22 – ’23

De veiligheid van onze leden heeft onze hoogste prioriteit. Of dat nu fysieke, emotionele of sociale veiligheid is, we zorgen ervoor  dat de VSPA een vereniging is waar de behoefte van onze leden voorop staat. Een vereniging die openstaat voor iedereen, en die het mogelijk maakt dat iedereen een stem heeft. We willen dat iedereen zich op hun gemak voelt.

Gebaseerd op het 81ste bestuur van de VSPA, die als eerste met dit document kwam, met onze Huishoudelijk Regelement die de acties verankeren waarmee het bestuur en de vereniging zelf leden kunnen een sanctie geven. Het document hieronder is het jaarlijks herziene document dat transparant voor de leden van de Vereniging laat zien wat onder Sociale Veiligheid valt, en hoe beslissingen worden genomen. Dit document vormt een aanvulling op het beleid van elk bestuur voor het omgaan met sociaal ongewenst gedrag, en dient jaarlijks te worden herzien.

Hier vind je ons Social Safety Policy ’23

Let op, we zijn ons beleid momenteel aan het herzien, daarom is het aan verandering onderhevig.

Katie Yao Morgan

Katie Yao Morgan

Chair / Contact Person

Katie is our Contact person for this year’s Social Safety Policy. To report and incident, or ask a general question about the Social Safety Policy, please contact her directly via Katie@VSPA.nl

Bruna Costa

Bruna Costa

Vice - Chair / Contact Person

Secondary Contact person for all incidents or questions regarding Social Safety, contact Bruna@VSPA.nl.

Tyler Reed Bhame

Tyler Reed Bhame

Secretary

The Secretary of the VSPA, also available for any and all concerns regarding Social Safety. Contact TylerReed@VSPA.nl

Joella Galas

Joella Galas

Social Committee Affairs Officer

The Social CAO of the VSPA, also available for any and all concerns regarding Social Safety. Contact Joella@VSPA.nl

Camila Danzinger

Camila Danzinger

Officer of Sales & Acquisition

The Officer of S&A of the VSPA, also available for any and all concerns regarding Social Safety. Contact Camila@VSPA.nl

We werken ook samen met externe contactpersonen voor het geval dat je liever contact opneemt met partijen buiten de VSPA.

Harm van Studievereniging Machiavelli is 2022 – 2023 Externe Contactpersoon Sociale Veiligheid voor de VSPA, en is bereikbaar via zijn mail, international@svmachiavelli.nl.

Verder biedt de UvA Vertrouwenspersonen voor alle studenten. Zij zijn te vinden via deze link.

Een vertrouwenspersoon biedt je steun als je te maken hebt met studiegerelateerd ongewenst gedrag en helpt je bij het zoeken naar een manier om het te stoppen of te voorkomen dat de situatie verergert. Indien nodig verwijst de vertrouwenspersoon je door naar professionele hulpverleners.

Een laatste mogelijkheid is ook om een incident te melden via het onderstaande formulier. Dit formulier wordt verstuurd naar Safe@VSPA.nl met gaat naar de contactpersoon voor sociale veiligheid van het jaar. Alle informatie erin wordt geanonimiseerd voor een bestuursvergadering, waarin de feiten van de zaak worden besproken, evenals mogelijke sancties tegen de daders.

Alle communicatie wordt vertrouwelijk gehouden, evenals in nauw contact met de melder, daarom heeft het uitbrengen van een rapport geen consequenties.

Report an Incident

In regards to our Social Safety Policy, you can hereby report an incident whereas you felt unsafe at a VSPA event.

Email(Vereist)
Concern(Vereist)
Please provide details regarding your concern.