De Commissies

Een Commissie is, in essentie, een groep leerlingen die samenkomen om de evenementen voor al onze VSPA leden te organiseren. Lees verder om meer te weten te komen over alle verschillende comités waarvan je lid kunt worden!

Studie Actief Certificaat
Als je lid wordt van een commissie verdien je 5 actieve punten, en met 15 punten krijg je een Studie Actief Certificaat – een bewijs dat je aan extracurriculaire activiteiten hebt deelgenomen. Dit wordt ondertekend door de decaan van de universiteit (staat mooi op je CV!)

Comité Posities en Masterclasses
De meeste comités hebben een Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Hoofd Promotie, Hoofd Verkoop en Acquisitie en Algemeen Lid(leden).

  • Voorzitter: De manager, degene die het overzicht houdt, de agenda’s van elke vergadering opstelt, en anderen motiveert.
  • Secretaris: Maakt gedetailleerde notities van de vergaderingen, houdt de e-mail bij, boekt zalen.
  • Penningmeester: Maakt de begrotingsplannen en organiseert de financiën.
  • Hoofd Promo: Maakt de promotieplannen, en ontwerpt ook de berichten/verhalen/posters/etc.
  • Hoofd Verkoop & Acquisitie: Mailt bedrijven voor aanbiedingen, vindt mensen om hun evenement bij te wonen, vindt zalen, enz.
  • Algemeen Lid: Is belast met overal meehelpen, face-to-face promotie en het versturen van e-mails voor het hoofd verkoop en acquisitie.

De VSPA staat open voor iedereen, en daarom geven we Masterclasses over elke functie, zodat je een beter idee krijgt van hoe je functie werkt. Natuurlijk zijn deze rollen flexibel en is het aan jou en je team hoe je de taken verdeelt. De masterclasses worden aangeboden op 31 oktober en 1 november.

Studiegerelateerd

Er zijn in Nederland veel afgestudeerde psychologen en maar weinig plekken om te werken. Daarom wil de VSPA graag ervoor zorgen dat jullie naast de studie ook op andere manieren goed voorbereid zijn op het vinden van een leuke en geschikte (bij)baan. De Carrièrecie gaat een carrièredag organiseren. Op deze dag komen er verschillende zaken aanbod om goed bezig te gaan met het verloop van je carrière. De carrièredag is een evenement voor minstens 100 studenten en wordt in samenwerking met het OWI en het SPS-NIP georganiseerd. Hier kan dus een groots evenement van worden gemaakt. Kom in de Carrièrecie en bespreek met je commissie welke bedrijven leuk zijn voor VSPA’ers, hoe de promotie gedaan wordt en om leuke contacten binnen de VSPA en daarbuiten op te doen!

Als congrescielid organiseer je een congres over een boeiend psychologisch onderwerp. Voorgaande jaren waren er thema’s als: ‘Generation Y’, ‘Food for thought’, Irrationality’, ‘Autism’, ‘Love and Sex’, ‘Psychology of Religion’,  ‘Identity’ en ‘Addiction’’. Je zorgt samen met je commissie voor binnen- en buitenlandse sprekers, sponsoren, de locatie en nog meer om er een geslaagde dag van te maken. Wil jij ook met de Congrescie één groot en geweldig evenement organiseren, meld je dan nu aan!

Door de excursiecommissie worden drie leuke psychologisch getinte uitstapjes georganiseerd. Als Excurcielid krijg je veel vrijheid om iets te organiseren. Je mag namelijk van alles verzinnen om te doen, als het maar met psychologie te maken heeft. Wees dus lekker creatief! Het doel is om op een leuke manier extra psychologische kennis op te doen. Door bijvoorbeeld een gevangenis te bezoeken, een experimentele lachtherapie bij te wonen of bij het Dolhuys langs te gaan kunnen de leden hier op een interactieve wijze mee in aanraking komen. Als commissie mag je dus zelf verzinnen wat voor excursies er zullen plaatsvinden, zal je het vervoer uitzoeken en de promotie te regelen.

Ben je klaar om lid te worden van onze nieuwste commissie? De Feestcommissie zal het hele jaar door alle verschillende culturen vieren door kleine evenementen te organiseren. Je zult het VSPA Instagram account kunnen gebruiken om alle leerlingen bewust te maken van de komende feestdagen en ze samen met iedereen te vieren! Naast deze kleine evenementen help je het bestuur bij het organiseren van onze allereerste cultuurdag! Heb je belangstelling om verschillende culturen te leren kennen en te vieren, en ook om internationale studenten te helpen zich meer thuis te voelen in Nederland?

Je zou het bijna niet verwachten maar de Lezingcie is de commissie die de lezingen organiseert. Dit zijn vier lezingen door het jaar heen, met allemaal een ander onderwerp. De commissie zal dus vier leuke onderwerpen verzinnen, hier sprekers bij zoeken, kijken waar de lezingen plaats kunnen vinden en daarnaast ook promotie en sponsoring regelen. Als commissielid ben je helemaal vrij in de keuze voor het onderwerp zolang de lezing maar iets te maken heeft met psychologie. Hier kan je samen met je commissie dus lekker over brainstormen en samen voor geweldige lezingen zorgen. De voorgaande jaren hebben laten zien dat je echt elk onderwerp kan bespreken op een lezing en dat je dus heel creatief te werk kan gaan. Voor de onderwerpen kun je bijvoorbeeld denken aan: fetisjisme, creativiteit, gevolgen van muziek, mindfulness en nog veel meer!

Een van de leukste en belangrijkste VSPA reizen van het jaar is de jaarlijkse Studiereis! Ben je klaar om voor 40 tot 50 leerlingen een vakantie van een week in het buitenland te organiseren? Je kunt, samen met je commissie, een bestemming kiezen! Vorige jaren gingen naar Praag, Krakau, Istanbul, Athene, Split en nog veel meer steden! Tijdens de week organiseer je meerdere activiteiten en bezoek je de afdeling Psychologie van de stad die je bezoekt. Zo kan iedereen zien hoe het zou zijn om psychologie te studeren in een ander land! Ben je klaar om deze reis te organiseren?

Wil je iets terugdoen voor de gemeenschap? Dan is dit het perfecte comité om lid van te worden! Binnen het Vrijwilligerscomité organiseer je evenementen waarbij je het milieu kunt helpen of mensen in nood kunt helpen. Om je een klein idee te geven van wat we binnen deze commissie doen: vorig jaar hebben we samen met Rasom Haarlem een donatie-actie opgezet om zoveel mogelijk goederen in te zamelen om naar Oekraïne te sturen. We organiseerden ook een braderie om studenten en goede doelen bij elkaar te brengen! Er zijn eindeloos veel manieren om terug te geven.

Deze leuke commissie stelt je in staat je vaardigheden buiten het academische en psychologie-gerelateerde veld te verfijnen. Vind een nieuwe hobby of een nieuwe passie, en maak nieuwe vrienden terwijl je deelneemt aan een van de leuke en creatieve workshops die de VSPA dit jaar organiseert! Wil je lid worden van het comité? Je mag plannen welke workshops er gehouden worden, plannen waar en wat er onderwezen zal worden, en krijgt de ervaring achter de schermen van de VSPA.

Het Welzijnscomité is een commissie die het universiteitsleven voor studenten beter wil maken. Als deel van deze commissie heb je de leiding over één groot evenement. Vorig jaar was dat een Kinderboerderijtocht met een Dierentherapeut. Je hebt ook de leiding over kleine ‘momenten’ door het jaar heen – b.v. Journaling, Samen schilderen, Meditatie. Je ontwerpt Well-Being posts voor Instagram, bv. Low budget, gezonde recepten. Tenslotte schrijf je de WBC’s eigen tweede editie van de Module voor Geestelijke Gezondheid, die in september 2023 moet verschijnen. Klinkt dit als de commissie voor jou?

Facilitair

Dit is de perfecte commissie om al je creativiteit de vrije loop te laten. De VSPA geeft het hele jaar door 13 digitale kranten uit. Deze krant bevat veel verschillende informatie. Enkele voorbeelden zijn terugblikken op voorbije evenementen, columns over actuele onderwerpen, en interviews met andere leden! Aan het eind van het jaar wordt deze informatie verzameld (en nog wat extra informatie met de hulp van de commissies) en wordt een jaarboek van de VSPA gemaakt!

Voor deze commissie zoeken we: leerlingen die het leuk zouden vinden om (gratis) naar evenementen te gaan en hele leuke foto’s te maken; leerlingen die een passie voor schrijven hebben en graag hun kennis delen; en tenslotte, maar zeker niet de minste, leerlingen die van vormgeving houden en graag aan de lay-out van de krant zouden willen werken.

Het ondersteuningscomité is het meest diverse comité waar je lid van kunt worden! Vind je het leuk om te koken, borrels te organiseren en gezellig te kletsen? Dan is deze commissie iets voor jou! Je zult maaltijden kunnen koken voor de leden die zich bij de GMA’s aansluiten, de vrijdagmiddagborrels organiseren die zowel door Psychologiestudenten als door het personeel van de faculteit worden bijgewoond, en je zult het bestuur kunnen helpen op matchingsdagen en andere promotie-evenementen door nieuwe studenten te vertellen over je VSPA ervaring!

Sociaal

De Accie dit jaar hebben we besloten de vorige Sportcommissie samen te voegen met de Activiteitencommissie. Deze commissie zal belast worden met de organisatie van x evenementen; waarvan er een Sport-gerelateerd zal zijn. Daarbuiten mag deze commissie alles bedenken wat ze maar wil. Leef je uit met creativiteit -Zolang het maar niet overlapt met andere commissies! De Activiteitencommissie van 2019/2020 organiseerde een cocktailworkshop en discobowlen, en de Activiteitencommissie van 22/23 … Ben je klaar om creatief te zijn?

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en een kampeertocht te organiseren? Zoek niet langer, dit is het comité dat je moet kiezen. Dit nieuw gevormde comité organiseert een reis naar een geheime plaats naar keuze, waar je samen gaat kamperen! De manier om op de plaats van bestemming te komen is het leukste deel. Alle leden zullen in tweetallen naar de locatie reizen en samen met je comité kun je regels opstellen over hoe de leden daar moeten komen! Je kunt beslissen over een budget per persoon, of dat iedereen maar 20 minuten in één voertuig mag zitten; het is helemaal aan jou!

De borrel is en leuke plek om onder het genot van een drankje je medestudenten te leren kennen en om elkaar te zien buiten studie-uren om. Twee keer per maand wordt namens de VSPA een borrel georganiseerd op woensdag- of donderdagavond in de Heeren van Aemstel op het Rembrandtplein. Ze vinden plaats in de avond en nemen vaak verschillende vormen aan. Zo is de Borrelcie vrij om themaborrels te organiseren. Voorbeelden hiervan zijn de Halloweenborrel, de Vriendjesborrel en de BBQ borrel. De Borrelcie laat haar creativiteit erop los en bedenkt de leukste thema’s!

De Tripcie is de commissie die verantwoordelijk is voor een weekendtrip naar een stad in het buitenland aan het begin van het jaar. Het doel is om een kort en goedkoop weekend snel in het jaar naar een stad waar leuke activiteiten gedaan kunnen worden. Het is een goede manier om nieuwe studenten te leren kennen. Deze trip is ideaal voor eerstejaars. Naast het verblijf organiseerd de Tripcie ook het transporten de activiteiten naar en op de locatie zelf. De tripcie wordt tijdens het jaar samengesteld om de trip voor het jaar daarop te organiseren.

Twee keer per jaar organiseert de Feestcie grote VSPA feesten in Amsterdam. Deze feesten worden niet alleen door psychologiestudenten bezocht maar vallen zo goed in de smaak dat veel studenten van andere studies er ook een dansje komen wagen. Een greep uit vele geslaagde feesten: ‘Full moon party’ in de Up, ‘VSPAqua’ in Chicago Social Club en ‘silent disco’ in Hush. De taken van commissieleden bestaan onder andere uit het reserveren van de locaties, het regelen van de beste DJ’s en het bedenken van thema’s.

De VSPA organiseerd een  jaarlijks gala! Waar je je medestudenten gewoonlijk in hun dagelijkse kloffie op de universiteit ziet lopen, kom je bij dit gala samen in je mooiste pak/jurk. De avond begint met een receptie op een prachtige locatie en wordt daarna voortgezet met een groot feest tot in de late uurtjes. Dit geliefde evenement heeft natuurlijk wel wat organisatie nodig: het regelen van een locatie, catering en DJ’s is van groot belang.

Heb je een verborgen vaardigheid? Of wil je de verborgen talenten van andere leden ontdekken? Dan is de showcase commissie iets voor jou! Elk jaar organiseert de VSPA een avondvoorstelling waar leden de gelegenheid krijgen hun kunsten te presenteren/uit te voeren! De eerste helft is een tentoonstelling waar leden hun kunstwerken kunnen inzenden en die worden gepresenteerd in de vorm van een galerij. Voor muziekliefhebbers krijgen leden de gelegenheid live op te treden in de tweede helft van de show. In voorgaande jaren zijn allerlei locaties gebruikt, zoals theaters, concertzalen en restaurants, dus het is aan jou! Interesse in het organiseren van een evenement vol kunst, muziek, hapjes en drankjes?

Één van de twee grote reizen in het studiejaar is de skireis. Een week vol skien, snowboarden, sneeuwballen gooien, kaasfonduen en met je Unoxmuts en skibril op Jägermeisters drinken in de slechte après-skitent van het dal: de skireis is elk jaar weer een enorm succes! Als commissielid van de Skicie ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een geweldige week voor de wintersporters door bijvoorbeeld het bedenken en organiseren van activiteiten die binnen het appartement/buiten op de piste/in de club gedaan kunnen worden. Ook maak je een poster, regel je de promotie en zoek je naar sponsoren voor de reis. Uiteindelijk is het doel dat de reis geschikt is voor zowel mensen die vanaf hun vierde op de piste staan als voor mensen die nog nooit in een skigebied geweest zijn.

Ben je een LHBTQIA+ lid of ally, en heb je leuke en originele ideeën om mensen te steunen? Het Queer Comité is er om bewustzijn te verspreiden en steun te betuigen aan iedereen die dat nodig kan hebben! Interesse? Door lid te worden van dit comité krijg je de kans ons eigen Instagram platform te gebruiken om mensen bewust te maken van het laatste nieuws of te vertellen over onderwerpen die jij belangrijk vindt. Daarnaast organiseer je samen met je commissie twee evenementen. Je kunt zo creatief zijn als je wilt! Heb je het gevoel dat deze commissie iets voor jou is?

Een van onze gloednieuwe, door leden voorgestelde comités! Voorgesteld en voorgezeten door een mede actief lid, zal dit comité twee evenementen organiseren, een in de winter en de andere in de zomer, die allemaal in het teken staan van het buitenleven, en het zoeken naar nieuwe grenzen. Ben je een liefhebber van aanpakken, of van een frisse neus halen tijdens een wandeling? Dan is dit het juiste comité voor jou! Heb je een idee, of gewoon interesse in het verkennen van de wildernis?