De Commissies

Studiegerelateerd

Er zijn in Nederland veel afgestudeerde psychologen en maar weinig plekken om te werken. Daarom wil de VSPA graag ervoor zorgen dat jullie naast de studie ook op andere manieren goed voorbereid zijn op het vinden van een leuke en geschikte (bij)baan. De Carrièrecie gaat een carrièredag organiseren. Op deze dag komen er verschillende zaken aanbod om goed bezig te gaan met het verloop van je carrière. De carrièredag is een evenement voor minstens 100 studenten en wordt in samenwerking met het OWI en het SPS-NIP georganiseerd. Hier kan dus een groots evenement van worden gemaakt. Kom in de Carrièrecie en bespreek met je commissie welke bedrijven leuk zijn voor VSPA’ers, hoe de promotie gedaan wordt en om leuke contacten binnen de VSPA en daarbuiten op te doen. Met het organiseren van de carrieredag ben je ongeveer een uur per week bezig, dit loopt op wanneer het evenement dichterbij komt.

Als congrescielid organiseer je een congres over een boeiend psychologisch onderwerp. Voorgaande jaren waren er thema’s als: ‘Generation Y’, ‘Food for thought’, Irrationality’, ‘Autism’, ‘Love and Sex’, ‘Psychology of Religion’,  ‘Identity’ en ‘Addiction’’. Je zorgt samen met je commissie voor binnen- en buitenlandse sprekers, sponsoren, de locatie en nog meer om er een geslaagde dag van te maken. Met het organiseren van de congres ben je ongeveer een uur per week bezig, dit loopt op wanneer het evenement dichterbij komt. Wil jij ook met de Congrescie één groot en geweldig evenement organiseren, meld je dan nu aan!

Door de excursiecommissie worden vier leuke psychologisch getinte uitstapjes georganiseerd. Als Excurcielid krijg je veel vrijheid om iets te organiseren. Je mag namelijk van alles verzinnen om te doen, als het maar met psychologie te maken heeft. Wees dus lekker creatief! Het doel is om op een leuke manier extra psychologische kennis op te doen. Door bijvoorbeeld een gevangenis te bezoeken, een experimentele lachtherapie bij te wonen of bij het Dolhuys langs te gaan kunnen de leden hier op een interactieve wijze mee in aanraking komen. Als commissie mag je dus zelf verzinnen wat voor excursies er zullen plaatsvinden, zal je het vervoer uitzoeken en de promotie te regelen. Je bent hier als Excurcielid ongeveer een uur per week mee bezig. Wil jij meehelpen leuke uitstapjes die gerelateerd zijn aan je studie te organiseren, meld je dan nu aan!

Je zou het bijna niet verwachten maar de Lezingcie is de commissie die de lezingen organiseert. Dit zijn vier lezingen door het jaar heen, met allemaal een ander onderwerp. De commissie zal dus vier leuke onderwerpen verzinnen, hier sprekers bij zoeken, kijken waar de lezingen plaats kunnen vinden en daarnaast ook promotie en sponsoring regelen. Als commissielid ben je helemaal vrij in de keuze voor het onderwerp zolang de lezing maar iets te maken heeft met psychologie. Hier kan je samen met je commissie dus lekker over brainstormen en samen voor geweldige lezingen zorgen. De voorgaande jaren hebben laten zien dat je echt elk onderwerp kan bespreken op een lezing en dat je dus heel creatief te werk kan gaan. Voor de onderwerpen kun je bijvoorbeeld denken aan: fetisjisme, creativiteit, gevolgen van muziek, mindfulness en nog veel meer. De lezingen zijn verspreid over het hele jaar, maar vooral wanneer de lezing nadert ben je er mee bezig, en dan ongeveer twee uur per week. Lijkt het jou leuk om met de Lezingcie deze interessante en leuke lezingen te organiseren, meld je dan nu aan!

Kan je mijn gedachten lezen? Ben je de hele tijd dromen aan het analyseren? Leer je als student naast al het gefeest en geborrel ook nog iets? Kan je mijn gedrag voorspellen? Ouders hebben soms geen idee van wat wij allemaal uitvoeren op de studie of de campus. De VSPA wil graag de leden de kans bieden om hun ouders te laten zien wat wij allemaal leren, doen en meemaken. De Ouderdagcie organiseert een avond waar de ouders een voorbeeld college volgen, een rondleiding krijgen en eindigen in de studentenkroeg om met een biertje de ervaringen te kunnen bespreken. Met het organiseren van de ouderdag ben je ongeveer een uur per week bezig, dit loopt op wanneer het evenement dichterbij komt. Lijkt het jou leuk om jouw en andermans ouders meer te weten te laten komen over psychologie studeren? Meld je dan nu aan!

Dé reis van het jaar is elk jaar weer de studiereis. Belgrado, Praag, Sevilla, Wenen, Krakau, Boedapest, Istanbul, Athene en Sint-Petersburg zijn voorbeelden van steden waar we de afgelopen jaren geweest zijn. Met een groep van 40 á 50 studenten reis je af naar een van deze steden of een hele andere stad. Hier bezoek je de lokale psychologie faculteit. Zo kunnen de studenten een goed beeld krijgen van hoe de studie er in het buitenland uitziet. Daarnaast worden er ook veel bezienswaardigheden van de stad bezocht en het lekkere eten, drinken en uitgaansleven van de stad ontdekt. Als Studiereiscie is het heel leuk dat je van te voren de hele reis kan inrichten, contact hebt met de lokale universiteit, het hostel regelt, vliegtickets bestelt en met de lokale barretjes spreekt voor een kroegentocht.  Met het organiseren van de studiereis ben je ongeveer twee uur per week bezig, dit loopt op wanneer het evenement dichterbij komt.

De studententijd is een periode waarin jonge mensen leren wat het inhoudt om een professional in het vak te worden. Voor een toekomst op de arbeidsmarkt is het essentieel dat je professioneel voor de dag kan komen en de VSPA wil middels deze commissie een duwtje in de rug geven aan elke student. De Professionalisacie zal dit doel nastreven met bijvoorbeeld cursussen in het schrijven van een CV en het opstarten van een LinkedIn account of lezingen over professioneel presenteren. Deze commissie is dus perfect voor leden die zichzelf en andere willen klaar stomen voor het professionele leven.

Facilitair

De VSPA probeert steeds meer te focussen op het uitbrengen van merchandise en gadgets, om het merk uit te breiden. Hiervoor hebben we creatieve mensen nodig die zich willen bezighouden met het ontwerpen en uitbrengen van VSPA merch en gadgets. Deze commissie is kortom het hele jaar bezig met het ontwerpen, bestellen en uitbrengen van bijvoorbeeld de VSPA truien, t-shirt, doppers, mokken en alles wat jij kan bedenken zonder grenzen. Studenten die het gevoel hebben dat de studie niet genoeg mogelijkheid biedt tot creatief nadenken en zich willen uiten zijn altijd welkom om zich bij deze commissie aan te sluiten.

De Supportcie is een veelzijdige commissie voor de diehard VSPA’ers. Deze commissie is een grote steunpilaar voor de vereniging en verdient daarom een speciaal plekje in het hart van de VSPA. De wijzen waarop de Supportcie bijdraagt is het koken voor de Algemene Leden Vergaderingen, zodat alle aanwezige leden gratis kunnen eten, het promoten van de VSPA op de matchingdagen en de VSPAanvang en het organiseren van de VrijMiBo met de UvA medewerkers. Kortom essentieel, veelzijdig en leuk!

Een aantal keer per jaar wordt er bij de VSPA een digitale nieuwsbrief uitgegeven, waarin verslag wordt uitgebracht van de gezellige activiteiten die bij de VSPA hebben plaatsgevonden. Daarnaast staat in die nieuwsbrief van alles over nieuwe ontwikkelingen binnen de VSPA, staan er columns in en interviews met alle leden (misschien word jij wel een keer geïnterviewd!) en met docenten. De Redaccie bestaat uit mensen die het leuk vinden om stukjes te schrijven voor deze nieuwsbrief en die het ook gezellig vinden om vaak bij activiteiten aanwezig te zijn. Lijkt het je leuk om af en toe een stukje te schrijven of om iemand te interviewen? Meld je dan aan voor de Redaccie!

Sociaal

De Accie is kort voor activiteitencommissie en zorgt voor vier geweldige activiteiten in het jaar. De Accie krijgt ontzettend veel vrijheid in het organiseren van evenementen van A tot Z. Afgelopen jaar hebben leden bijvoorbeeld kunnen genieten van een walk-in-diner, een avond stand-upcomedy en discobowlen. Uiteraard kun jij zelf deelnemen aan deze activiteiten!!

De borrel is en leuke plek om onder het genot van een drankje je medestudenten te leren kennen en om elkaar te zien buiten studie-uren om. Twee keer per maand wordt namens de VSPA een borrel georganiseerd op woensdag- of donderdagavond in de Heeren van Aemstel op het Rembrandtplein. Na de borrel wordt het feest vaak nog voortgezet in het uitgaansgebied van Amsterdam! De vinden plaats in de avond en nemen vaak verschillende vormen aan. Zo is de Borrelcie vrij om themaborrels te organiseren. Voorbeelden hiervan zijn de Halloweenborrel, de Vriendjesborrel en de BBQ borrel. De Borrelcie laat haar creativiteit erop los en bedenkt de leukste thema’s!

Vier keer per jaar organiseert de Feestcie grote psychologiefeesten in Amsterdam. Deze feesten worden niet alleen door psychologiestudenten bezocht maar vallen zo goed in de smaak dat veel studenten van andere studies er ook een dansje komen wagen. Een greep uit vele geslaagde feesten: ‘Gabbers’ in de Up en Kring, ‘Fitness Fever’ in Studio 80, ‘Grease’ in Chicago Social Club en ‘Fout, Fouter, Foutst’ in de Up en Kring. De taken van commissieleden bestaan onder andere uit het reserveren van de locaties, het regelen van de beste DJ’s, het bedenken van thema’s en een leuke bijpassende poster maken.

Sinds een aantal jaar wordt door de VSPA het jaarlijkse gala-evenement georganiseerd. Waar je je medestudenten gewoonlijk in hun dagelijkse kloffie op de universiteit ziet lopen, kom je bij dit gala samen in je mooiste pak/jurk. De avond begint met een groot diner op een prachtige locatie en wordt daarna voortgezet met een groot feest tot in de late uurtjes. Dit geliefde evenement heeft natuurlijk wel wat organisatie nodig: het regelen van een locatie, catering en DJ’s is van groot belang.

Ieder jaar wordt een weekend uitgetrokken voor het grote liftevenement. Heel vroeg op de vrijdagochtend verzamelen de VSPA-lifters op een plek en horen hier de bestemming die ze zullen bereiken. 3… 2… 1… EN GO!! Bij het startsein sprint je met je liftpartner aan je ene hand en je duim omhoog aan je andere hand naar de locatie waar je denkt als eerste van de teams opgepikt te worden. Het liften blijkt ieder jaar weer een geweldige ervaring waarbij ieder team van alles op de weg tegenkomt. Als deelnemer krijg je pas vlak voor het startsein te horen wat de bestemming is. Ook krijg je bijbehorende opdrachten zoals het masseren van je bestuurder en …. waar je punten mee kunt verdienen. Bij aankomst blijven de deelnemers gedurende het weekend op de bestemming om daar samen te genieten van al wat deze plaats te bieden heeft. Dit weekend wordt helemaal verzorgd door de Liftcie. Zij kiest een eindbestemming en accommodatie uit die ongeveer 700 kilometer van Amsterdam vandaan zijn. De leden van de Liftcie hebben ze zware taak om dit alles voor iedereen geheim te houden. Voorbeelden van eerdere bestemmingen zijn Strassbourg, Berlijn, Aalborg (Denemarken), Praag, München en Hamburg.

De Muzicie is de muzikaalste commissie van de VSPA. De Muzicie komt gemiddeld één keer per drie weken samen om te brainstormen en activiteiten te organiseren. Hoofdzakelijk organiseren zij maandelijks de Live Music Night waarin iedere willekeurige bezoeker samen met de Muzicie en de rest van de VSPA onder het genot van een drankje kan genieten van muziek die gemaakt wordt door de leden zelf! Verder heeft de Muzicie als doel om ook andere activiteiten te organiseren met betrekking tot muziek. Gezamenlijk naar concerten gaan? Bandcontests? Optredens bij de borrels? Het is allemaal mogelijk bij de Muzicie.

Één van de twee grote reizen in het studiejaar is de skireis. Een week vol skien, snowboarden, sneeuwballen gooien, kaasfonduen en met je Unoxmuts en skibril op Jägermeisters drinken in de slechte après-skitent van het dal: de skireis is elk jaar weer een enorm succes! Als commissielid van de Skicie ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een geweldige week voor de wintersporters door bijvoorbeeld het bedenken en organiseren van activiteiten die binnen het appartement/buiten op de piste/in de club gedaan kunnen worden. Ook maak je een poster, regel je de promotie en zoek je naar sponsoren voor de reis. Uiteindelijk is het doel dat de reis geschikt is voor zowel mensen die vanaf hun vierde op de piste staan als voor mensen die nog nooit in een skigebied geweest zijn.

De Sportcie is DE commissie voor alle sportliefhebbers. De Sportcie organiseert gedurende het jaar drie grote evenementen die met sport te maken hebben. Afgelopen jaar hebben leden bijvoorbeeld kunnen meedoen aan een middag poldersport en aan een bijzondere trampoline- ervaring in Bounz. Komend jaar kunnen weer drie middagen/avonden worden ingevuld door deze commissie! Laat je sportieve brein erop los en bedenk samen met anderen hoe deze activiteiten eruit gaan zien!

De Tripcie is de commissie die verantwoordelijk is voor het organiseren van een weekendje weg in een leuke buitenlandse stad aan het begin van het jaar. Het doel is om al vroeg in het jaar een kort en goedkoop weekend weg te hebben naar een omgeving waar leuke uitjes gemaakt kunnen worden. Het weekendje weg is van alle VSPA reizen de meest uitgelezen en laagdrempelige manier om leuke contacten te leggen. Ideaal voor de eerstejaars, die door de jaren heen dan ook in grote getalen aanwezig zijn geweest. Los van het verblijf houdt de Tripcie zich bezig met het regelen van vervoer en activiteiten op de bestemming zelf. De Tripcie wordt in de loop van het jaar samengesteld om de trip van het komende jaar te regelen.

Soms de drempel voor het verdiepen in kunst net iets te hoog voor studenten en de cultuurcie is opnieuw in het leven geroepen om dat te veranderen. De cultuurcie zal zich het hele jaar bezig houden met het organiseren van vier culturele uitstapjes, zoals een bezoek aan een museum, een comedyclub of het theater. Wat is een betere manier om kennis te maken met kunst en cultuur dan samen met je medestudenten, voor een studentenprijsje? Kortom is deze commissie perfect als je houdt van kunst en cultuur en dat graag wilt delen met je medestudenten.

Psychologie is dit jaar internationaal geworden, dit betekent dat de studie een nog grotere brei van verschillende culturen wordt. Het zou jammer zijn als deze brede diversiteit niet benut zou worden om wat van elkaar te leren en daarvoor is de internationalisacie in het leven geroepen. Deze commissie zal zich bezighouden met het organiseren van evenementen waarop de studenten iets van elkaars cultuur kunnen leren. Denk hierbij aan een avond met internationaal eten of een pub-quiz met als thema landen en culturen, het is allemaal mogelijk. Deze commissie is perfect voor mensen die trots zijn op hun eigen cultuur en mensen daar meer over willen leren of mensen die erg geinteresseerd zijn in culturen van over de hele wereld.