De Commissies

Studiegerelateerd

Er zijn in Nederland veel afgestudeerde psychologen en maar weinig plekken om te werken. Daarom wil de VSPA graag ervoor zorgen dat jullie naast de studie ook op andere manieren goed voorbereid zijn op het vinden van een leuke en geschikte (bij)baan. De Carrièrecie gaat een carrièredag organiseren. Op deze dag komen er verschillende zaken aanbod om goed bezig te gaan met het verloop van je carrière. De carrièredag is een evenement voor minstens 100 studenten en wordt in samenwerking met het OWI en het SPS-NIP georganiseerd. Hier kan dus een groots evenement van worden gemaakt. Kom in de Carrièrecie en bespreek met je commissie welke bedrijven leuk zijn voor VSPA’ers, hoe de promotie gedaan wordt en om leuke contacten binnen de VSPA en daarbuiten op te doen!

Als congrescielid organiseer je een congres over een boeiend psychologisch onderwerp. Voorgaande jaren waren er thema’s als: ‘Generation Y’, ‘Food for thought’, Irrationality’, ‘Autism’, ‘Love and Sex’, ‘Psychology of Religion’,  ‘Identity’ en ‘Addiction’’. Je zorgt samen met je commissie voor binnen- en buitenlandse sprekers, sponsoren, de locatie en nog meer om er een geslaagde dag van te maken. Wil jij ook met de Congrescie één groot en geweldig evenement organiseren, meld je dan nu aan!

Door de excursiecommissie worden drie leuke psychologisch getinte uitstapjes georganiseerd. Als Excurcielid krijg je veel vrijheid om iets te organiseren. Je mag namelijk van alles verzinnen om te doen, als het maar met psychologie te maken heeft. Wees dus lekker creatief! Het doel is om op een leuke manier extra psychologische kennis op te doen. Door bijvoorbeeld een gevangenis te bezoeken, een experimentele lachtherapie bij te wonen of bij het Dolhuys langs te gaan kunnen de leden hier op een interactieve wijze mee in aanraking komen. Als commissie mag je dus zelf verzinnen wat voor excursies er zullen plaatsvinden, zal je het vervoer uitzoeken en de promotie te regelen.

Je zou het bijna niet verwachten maar de Lezingcie is de commissie die de lezingen organiseert. Dit zijn vier lezingen door het jaar heen, met allemaal een ander onderwerp. De commissie zal dus vier leuke onderwerpen verzinnen, hier sprekers bij zoeken, kijken waar de lezingen plaats kunnen vinden en daarnaast ook promotie en sponsoring regelen. Als commissielid ben je helemaal vrij in de keuze voor het onderwerp zolang de lezing maar iets te maken heeft met psychologie. Hier kan je samen met je commissie dus lekker over brainstormen en samen voor geweldige lezingen zorgen. De voorgaande jaren hebben laten zien dat je echt elk onderwerp kan bespreken op een lezing en dat je dus heel creatief te werk kan gaan. Voor de onderwerpen kun je bijvoorbeeld denken aan: fetisjisme, creativiteit, gevolgen van muziek, mindfulness en nog veel meer!

Kan je mijn gedachten lezen? Ben je de hele tijd dromen aan het analyseren? Leer je als student naast al het gefeest en geborrel ook nog iets? Kan je mijn gedrag voorspellen? Ouders hebben soms geen idee van wat wij allemaal uitvoeren op de studie of de campus. De VSPA wil graag de leden de kans bieden om hun ouders te laten zien wat wij allemaal leren, doen en meemaken. De Ouderdagcie organiseert een avond waar de ouders een voorbeeld college volgen, een rondleiding krijgen en eindigen in de studentenkroeg om met een biertje de ervaringen te kunnen bespreken.

Dé reis van het jaar is elk jaar weer de studiereis. Belgrado, Praag, Sevilla, Wenen, Krakau, Boedapest, Istanbul, Athene en Sint-Petersburg zijn voorbeelden van steden waar we de afgelopen jaren geweest zijn. Met een groep van 40 á 50 studenten reis je af naar een van deze steden of een hele andere stad. Hier bezoek je de lokale psychologie faculteit. Zo kunnen de studenten een goed beeld krijgen van hoe de studie er in het buitenland uitziet. Daarnaast worden er ook veel bezienswaardigheden van de stad bezocht en het lekkere eten, drinken en uitgaansleven van de stad ontdekt. Als Studiereiscie is het heel leuk dat je van te voren de hele reis kan inrichten, contact hebt met de lokale universiteit, het hostel regelt, vliegtickets bestelt en met de lokale barretjes spreekt voor een kroegentocht.

De workshopcie organiseerd workshops voor studenten om hun skills te ontwikkelen buiten de studies op. Als commissie bedenk je de onderwerpen die aan bod komen tijdens deze workshops. Het kan vanalles zijn, zoals een workshop photoshop, maar ook een workshop om te leren presenteren of een CV te schrijven.

Facilitair

De VSPA probeert steeds meer te focussen op het uitbrengen van merchandise, en het gebruik van professionele posters, om het merk uit te breiden. Hiervoor hebben we creatieve mensen nodig die zich willen bezighouden met het ontwerpen en uitbrengen van VSPA evenementposters en gadgets. Deze commissie is kortom het hele jaar bezig met het helpen met  ontwerpen, en uitbrengen van bijvoorbeeld de VSPA truien, promo-object, posters en alles wat jij kan bedenken zonder grenzen. Studenten die het gevoel hebben dat de studie niet genoeg mogelijkheid biedt tot creatief nadenken en zich willen uiten zijn altijd welkom om zich bij deze commissie aan te sluiten.

De Supportcie is een veelzijdige commissie voor de diehard VSPA’ers. Deze commissie is een grote steunpilaar voor de vereniging en verdient daarom een speciaal plekje in het hart van de VSPA. De wijzen waarop de Supportcie bijdraagt is het koken voor de Algemene Leden Vergaderingen, zodat alle aanwezige leden gratis kunnen eten, het promoten van de VSPA op de matchingdagen en de VSPAanvang en het organiseren van de VrijMiBo met de UvA medewerkers. Daarnaast kunnen ze ingeschakeld worden als het bestuur hulp nodig heeft bij taken. Kortom essentieel, veelzijdig en leuk!

Een aantal keer per jaar wordt er bij de VSPA een digitale nieuwsbrief uitgegeven, waarin verslag wordt uitgebracht van de gezellige activiteiten die bij de VSPA hebben plaatsgevonden. Daarnaast staat in die nieuwsbrief van alles over nieuwe ontwikkelingen binnen de VSPA, staan er columns in en interviews met alle leden (misschien word jij wel een keer geïnterviewd!) en met docenten. De Redaccie bestaat uit mensen die het leuk vinden om stukjes te schrijven voor deze nieuwsbrief en die het ook gezellig vinden om vaak bij activiteiten aanwezig te zijn.

Dit is de nieuwste VSPA commissie! De podcastcie gaat podcasts opnemen met een psychologisch tintje. De inhoud van de podcast is volledig in de handen van de commissie, en daarom zal de commissie vooral druk zijn met het hosten van de podcast en onderzoek doen naar interessante onderwerpen en nieuwe mensen om te interviewen. Ook zal je technisch bezig zijn met het bewerken, en uitbrengen van de podcast.

De Inclusivity Commissie is een nieuwe commissie dit jaar! Deze commissie zal ernaar streven om het bestuur te helpen met het vinden van de beste balans tussen de internationale en Nederlandse studenten binnen de VSPA. Omdat er geen internationale studenten in het bestuur zitten dit jaar, hebben ze hulp nodig met inzicht krijgen in de impact van hun beslissingen. De Inclusivitycie heeft twee taken dit jaar. Allereerst zullen ze direct het bestuur adviseren bij het maken van beslissingen en de VSPA evenementen evalueren. De feedback en het advies van de commissie wordt direct meegenomen en besproken door het bestuur. Daarbovenop zal de Inclusivitycie ook twee evenementen organiseren. Deze evenementen zullen gefocused zijn op nieuwe mensen ontmoeten en ze samen brengen. Beide internationale en Nederlandse studenten zijn welkom in deze commissie!

Sociaal

De Accie is kort voor activiteitencommissie en zorgt voor drie geweldige activiteiten in het jaar. De Accie krijgt ontzettend veel vrijheid in het organiseren van evenementen van A tot Z. Afgelopen jaar hebben leden bijvoorbeeld kunnen genieten van een cocktail workshop, een avond stand-upcomedy en discobowlen!

De borrel is en leuke plek om onder het genot van een drankje je medestudenten te leren kennen en om elkaar te zien buiten studie-uren om. Twee keer per maand wordt namens de VSPA een borrel georganiseerd op woensdag- of donderdagavond in de Heeren van Aemstel op het Rembrandtplein. Ze vinden plaats in de avond en nemen vaak verschillende vormen aan. Zo is de Borrelcie vrij om themaborrels te organiseren. Voorbeelden hiervan zijn de Halloweenborrel, de Vriendjesborrel en de BBQ borrel. De Borrelcie laat haar creativiteit erop los en bedenkt de leukste thema’s!

Twee keer per jaar organiseert de Feestcie grote VSPA feesten in Amsterdam. Deze feesten worden niet alleen door psychologiestudenten bezocht maar vallen zo goed in de smaak dat veel studenten van andere studies er ook een dansje komen wagen. Een greep uit vele geslaagde feesten: ‘Full moon party’ in de Up, ‘VSPAqua’ in Chicago Social Club en ‘silent disco’ in Hush. De taken van commissieleden bestaan onder andere uit het reserveren van de locaties, het regelen van de beste DJ’s en het bedenken van thema’s.

De VSPA organiseerd een  jaarlijks gala! Waar je je medestudenten gewoonlijk in hun dagelijkse kloffie op de universiteit ziet lopen, kom je bij dit gala samen in je mooiste pak/jurk. De avond begint met een receptie op een prachtige locatie en wordt daarna voortgezet met een groot feest tot in de late uurtjes. Dit geliefde evenement heeft natuurlijk wel wat organisatie nodig: het regelen van een locatie, catering en DJ’s is van groot belang.

Dit jaar wordt er voor het eerst een roadtrip georganiseerd door de VSPA. Als commissie kies je de locatie(s) en organiseer je  de slaapplekken en andere leuke activiteiten. De deelnemers zorgen zelf voor een auto waar hun hele groepje in past, en iedereen zal elkaar ontmoeten op locatie, voor een leuk weekendje weg!

De Talentcie is de talentvolle commissie van de VSPA. Zij organiseren twee keer per jaar een talentenavond, waarin elk VSPA lid zijn talent kan laten zien, van zingen tot buikspreken en van jongleren tot poezie, alles kan en alles mag. De commissie kiest een leuke locatie en organiseerd een leuke avond!

Één van de twee grote reizen in het studiejaar is de skireis. Een week vol skien, snowboarden, sneeuwballen gooien, kaasfonduen en met je Unoxmuts en skibril op Jägermeisters drinken in de slechte après-skitent van het dal: de skireis is elk jaar weer een enorm succes! Als commissielid van de Skicie ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een geweldige week voor de wintersporters door bijvoorbeeld het bedenken en organiseren van activiteiten die binnen het appartement/buiten op de piste/in de club gedaan kunnen worden. Ook maak je een poster, regel je de promotie en zoek je naar sponsoren voor de reis. Uiteindelijk is het doel dat de reis geschikt is voor zowel mensen die vanaf hun vierde op de piste staan als voor mensen die nog nooit in een skigebied geweest zijn.

De Sportcie is DE commissie voor alle sportliefhebbers. De Sportcie organiseert gedurende het jaar twee evenementen die met sport te maken hebben. Aan het eind van het jaar organiseren zijn ook een voetbaltoernooi. Afgelopen jaar hebben leden bijvoorbeeld kunnen meedoen aan een middag poldersport en aan een bijzondere trampoline- ervaring in Bounz. Komend jaar kunnen weer twee middagen/avonden worden ingevuld door deze commissie! Laat je sportieve brein erop los en bedenk samen met anderen hoe deze activiteiten eruit gaan zien!

De Tripcie is de commissie die verantwoordelijk is voor een weekendtrip naar een stad in het buitenland aan het begin van het jaar. Het doel is om een kort en goedkoop weekend snel in het jaar naar een stad waar leuke activiteiten gedaan kunnen worden. Het is een goede manier om nieuwe studenten te leren kennen. Deze trip is ideaal voor eerstejaars. Naast het verblijf organiseerd de Tripcie ook het transporten de activiteiten naar en op de locatie zelf. De tripcie wordt tijdens het jaar samengesteld om de trip voor het jaar daarop te organiseren.

Soms de drempel voor het verdiepen in kunst net iets te hoog voor studenten en de cultuurcie is ervoor om dat te veranderen. De cultuurcie zal zich het hele jaar bezig houden met het organiseren van twee culturele uitstapjes, zoals een bezoek aan een museum, een comedyclub of het theater. Wat is een betere manier om kennis te maken met kunst en cultuur dan samen met je medestudenten, voor een studentenprijsje? Kortom is deze commissie perfect als je houdt van kunst en cultuur en dat graag wilt delen met je medestudenten.

Ben je sociaal actief? Wil je teruggeven aan de samenleving? Wordt dan lid van de Awarenesscie! Samen zullen jullie vrijwilligerswerk organiseren wat je samen met de VSPA kan doen. Samen vuilnis opruimen, helpen bij een bejaardetehuis, of eten maken voor dakloze. Alles kan! De commissie zal vooral bezig zijn met creatief nadenken over beschikbaar vrijwilligerswerk.