Ombudsstudent

Ombudsstudent

Psychologie Studenteninformatie

Als student kun je weleens in een situatie terecht komen waarin je je onterecht behandeld voelt.

Zo kun je bijvoorbeeld ontevreden zijn met een beoordeling of met de (these)begeleiding die je hebt gekregen. Misschien ben je in de knel gekomen met je studie en weet je niet meer goed hoe je weer verder kunt komen. Misschien ben je wel geweigerd voor een studieonderdeel, maar begrijp je eigenlijk niet waarom. Het kan zijn dat je niet weet hoe je hiermee om moet gaan, omdat je bijvoorbeeld bang kan zijn dat jouw kritiek of klacht richting je docent negatieve gevolgen kan hebben voor jezelf.

Als je in een dergelijke situatie zit, kan ik je helpen. Ik ben de ombudsstudent en in deze functie ben ik onafhankelijk en de directe gesprekspartner van de opleidingsdirecteur, de examencommissie en andere organen binnen de opleiding, waardoor ik problemen aan de kaak kan stellen. Graag help ik je bij het zoeken naar een oplossing voor jouw probleem of ga ik er zelf actief mee aan de slag. Op die manier komen we er samen uit.

Je kunt bij me terecht met al je ideeën, klachten of vragen. Je kunt me mailen via psyombudsstudent-fmg@uva.nl, dan kunnen we kijken hoe ik je kan helpen of een afspraak maken zodat je langs kunt komen op mijn kantoor in G -1.17.

Uiteraard wordt alles wat je ter sprake brengt vertrouwelijk behandeld. Wacht zeker niet te lang als je met zo'n situatie te maken hebt. Hoe eerder je erbij bent, hoe waarschijnlijker het is dat we een goede oplossing zullen vinden. Schroom dus niet, je bent altijd van harte welkom.

Gaby Lunansky
Ombudsstudent Psychologie

No title